Dampede blåmuslinger i havtorn

Dampede blåmuslinger i havtorn

2 personer

1 kg blåmuslinger
1 gulerod
½ porre
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
2 dl havtornsaft
75 g havtorn
1 – 2 dl fløde
1 bundt skåret purløg



Skyl og skrub muslingerne godt. Kasser de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet. Sidder der lidt ”skæg” på muslingerne så hiv det af.
Skær gulerod og porre i fine strimler og hak hvidløget fint. Varm olien op i en gryde, og svits urter og hvidløg et øjeblik uden, at de tager farve. Tilsæt havtornsaft og lad det komme i kog. Tilsæt muslingerne og læg låg på gryden. Når det begynder at dampe kraftigt ud under låget, så tag gryden fra varmen og lad den stå i et ½ minut, med låget på. Tag muslingerne op af gryden og kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig. Lad væsken blive i gryden. Hæld fløde og havtorn ned i væsken og kog den et par minutter. Smag den til med salt og peber og tilsæt purløg. Hæld suppen over muslingerne og server.


X