Creme Brullé af chokolade

Creme Brullé af chokolade

Creme Brullé af chokolade  og orange med appelsingranité
6 pers

Appelsin granité:
Saft af 7 appelsiner(5dl)
Revet skal af 3 appelsiner
Saft af 1 citron
175 gr. Sukker
1 ½ dl hvidvin

100 gr. Rørsukker og en bunsenbrænder til karamelisering af Creme Brulléen. Chokolade spåner og mynte til pynt.

Creme brullé:
170 gr. Mørk chokolade med min. 50 % kakao
½ l cremefraiche 38 % 
½ l piskefløde
revet skal af 2 appelsiner
8 æggeblommer 
160 gr. Sukker

Creme Brullé:
Den mørke chokolade hakkes fint og stilles til side. Cremefraiche, fløde og appelsinskal hældes i en skål og varmes op, i et vandbad, til ca.60 grader. Når flødemassen er varm tilsættes chokoladen og der røres med en plast spardel til chokoladen er smeltet. Æggeblommerne og sukker røres sammen. Rør 1/3 del af chokolade massen sammen med æggeblommerne og hæld det hele tilbage i skålen. Nu varme hele herligheden op under konstant omrøring til 85 grader (ikke 1/2 grad mere for så skiller det. Brug evt. et termometer) Sigt massen gennem en fin trådsigte og fordel den i 6 dybe tallerkner. Stil dem på køl i 6 timer eller gerne til dagen efter.

Appelsin granitè:
Alle ingredienserne hældes op i en gryde og koges i 10 minutter. Sigt massen og køl den af. Sæt den i fryseren i 6 timer eller til dagen efter. Ved serveringen skrabes den med en ske til store flager/krystaller. 

Anretning:
Chokolade cremen drysses med et tyndt lag rørsukker og det brændes til karamel med bunsenbrænderen, lad karamellen køle af og pynt med chokolade spåner. Ved siden af serveres appelsin granitén i afkølede glas.

X