Beghusets koldthævede brød

Beghusets brød

Beghusets koldthævede brød
2 - 3 stk

Denne opskrift kræver en røremaskine

6 dl koldt vand
15 g gær
250 g durum mel
350 g hvedemel med højt gluten indhold
30 g hvedeklid
150 g korn og frø blanding
20 g salt

Durum mel til drys

Kom vandet i rørekedelen og opløs gæren i det. 
Tilsæt de øvrige ingredienser og brug dejkrogen til at ælte dejen sammen med. Dejen er meget lind men efter 10 – 15 minutter, på næsten højeste hastighed, samler dejen sig så den slår mod siderne af skålen. Pas på at røremaskinen ikke ryster ned fra bordet. Den skal æltes i mindst 10 minutter. Hæld dejen i en bøtte der evt. er smurt med lidt olie og dæk den med film. Dejen skal stå i køleskabet i mindst et døgn og kan sagtens stå i en uge.
Hæld dejen ud på et mel drysset bord og del den i to eller tre. Rul dem ud til pølser der lægges på en bølgeformet bageplade med bagepapir. Drys lidt mel på.
Kan også bages som et rundt brød på en flad bageplade. Lad brødet hæve tildækket i en time. Bages i ca. 25 minutter i en 220 grader varm ovn.

Vigtigt!! Hvede melet skal være af en god kvalitet med højt glutenindhold, som er nødvendigt for at kunne ælte det sejt.

X