Beghusets hjemmebagte rugbrød

Beghusets rugbrød

Beghusets hjemmebagte rugbrød

1 dag:
Surdej
2 l Lunkent vand
5 tsk salt
300 g rugmel
1 kg knækkede rugkærner
1,2 kg hvedemel
250 g mørk sirup
2 dag:
1 mørk hvidtøl
250 g solsikkekærner
200 g græskarkærner (kan udelades)

Første gangs surdej:
gær - klump på størrelse med en ært
2,5 dl lunt vand
150 g rugmel
1/2 tsk salt

Udgangspunktet for dette rugbrød er en surdej. Så hvis man ikke har sådan en eller ikke kan få en af naboen, så må man selv lave den første. Derefter går det af sig selv - man skal bare huske at tage lidt af den færdige dej fra, inden man bager sine brød. Dejen opbevares i køleskabet ind til næste gang man skal bage.

Sådan laver du din første surdej:
Rør alle ingredienserne godt sammen i en skål. Dæk skålen til og lad den stå ved stuetemperatur i tre dage, så er den klar til brug.

1 dag:
Rør alle ingredienserne godt sammen i en skål. Dæk skålen til og lad den stå ved stuetemperatur i 24 timer,

2 dag:
Rør alle ingredienserne godt sammen i en skål. Dejen skal være lind men ikke for tynd. Hæld dejen i to smurte rugbrødsforme og lad dem hæve tildækket i 2 timer inden de bages på 170 grader i 1 1/2 time.
Tag brødene ud af formen og lad dem køle af på en rist.

X