Fyldt savoykål

Fyldt savoykål

Fyldt savoykål med pimentsaute
4 pers
 

8 stk. savoykålblade
15 stk. ordnede kastanier
3 bøftomater
2 rødløg
100 g grønne bønner
1 spsk. hakket persille
1 revet fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
4 æggeblommer
salt og peber

Piment saute:
3 store røde peberfrugter
50 g vilde ris

saft og reven skal af 1 citron
4 spsk. vand
3 tsk. sukker
150 g smør
salt og peber

Savoykålen koges mør i vand med salt og køles af. Fire forme i passende størrelse smøreres med olie og beklædes med savoykålsbladene. 

Kastanierne hakkes groft. Bøftomaterne befries for kærner og skæres i grove tern. Bønnerne skæres i små stykker og blancheres. Pil og hak rødløgene og brun dem i olie i en gryde. Tilsæt de øvrige ingredienser på nær æggeblommerne og lad det hele simre i 5 minutter. Når det er kølet lidt af tilsættes æggeblommerne og fyldet presses ned i de beklædte forme og lukkes til. Formene bages ved 150 grader før de serveres.

Piment saute:
Bag de hele peberfrugter på 200 grader i 1/2 time og pil skindet af. Fjern kærnerne og skær kødet ud i store tern. Risene koges i vand med salt til de åbner sig ca. 40 min.
Vand, sukker, citronsaft og skal koges op i en gryde. Smørret piskes i lidt af gangen uden af saucen komme i kog igen. Peberfrugterne tilsættes sammen med de vilde ris. Det hele lunes uden at koge.

Ved anretning lægges sauteen i bunden af tallerkenen og savoykålsformen oven på, eventuelt skåret i gennem.

X