Oksemedaljon med syltede svampe

Oksemedaljon med syltede svampe

Oksemedaljon med syltede svampe
4 pers.

4 Medaljoner oksemørbrad á ca. 180 g

Syltede svampe:
100 g blandede svampe
1 dl hvid balsamico
1 dl sukker 
1/2 dl vand
½ tsk. anis
1 stk. kanel
2 laurbærblade

Rosmarinsky:
½ l blandede urter skåret i tern. (gulerod, selleri, løg, hvidløg).
1 spsk. olie
2 dl. rødvin
2 kviste rosmarin 
5 dl. kalvebouillon
½ tsk. sukker
1 spsk. citronsaft
salt og peber
50 g smør

Pommes Anna:
6 store bagekartofler
3 spsk. olivenolie
2 kviste rosmarin
salt og peber

Skorzonerrødder i persillecreme:
2 pæne skorzonerrødder
1 dl hønsebouillon
2 dl fløde 
3 spsk. hk persille
salt og peber

Syltede svampe:
Dagen før: Svampene rengøres og plukkes groft. Læg krydderierne i en krydderpose. Kog balsamico, sukker, vand og krydderipose op. De plukkede svampe lægges i den kogende lage i ca. 1 min, svampene sigtes fra og både lage og svampe køles ned. Når begge dele er nedkølet, hældes lagen over svampene. Skal stå koldt til dagen efter. Ved serveringen lunes de i lidt af lagen, som hældes fra igen.
Pommes Anna:
Dagen før: Kartoflerne skrælles, og snittes i meget tynde skiver. Tilsæt olivenolie, hakket rosmarinblade, salt og peber. Tag en form med høje kanter (fx en lille bradepande) og beklæd den med bagepapir. Læg kartoffelskiverne i så laget bliver ca. 2 cm tykt. Bag formen i 1 ½ time ved 180 gr. Tag den ud af ovnen og læg noget, som kan presse kartoflerne lidt, oven på. Stil dem koldt til dagen efter. I god tid før gæsterne kommer skæres kartoflerne ud i firkanter og steges sprøde i olie på en pande. Læg de stegte kartofler på en bageplade og sæt dem i ovnen igen lige inden serveringen.
Skorzonerrødder i persillecreme:
Dette arbejde kan gøres dagen før: Skorzonerrødderne skrælles og skæres i pæne stykker. Blancher stykkerne i 20 sekunder i kogende vand. Tag dem op, køl dem ned og tør dem af. 
Dette gøres kort tid før gæsterne kommer: Sauter stykkerne i lidt olie på en pande. Tilsæt bouillon og lad den koge ind til det halve. Tilsæt fløden og kog den til konsistensen er cremet. Tilsæt persille og smag til med salt og peber. Lunes ved serveringen. 
Rosmarinsky:
Dagen før: Urterne steges i tykbundet gryde til de bliver gyldne. Tilsæt rødvinen og kog den ind til en fjerde del. Tilsæt rosmarin og kalvefond, og kog ind til tredjedel. Sigt den og smag til med salt, peber, sukker og citronsaft. Ved serveringen varmes saucen op og det kolde smør piskes i.

Medaljonerne brunes på begge sider, på meget varm pande. Læg dem i en bradepande. Dette kan gøres i god tid før gæsterne kommer. Ved middagen krydres de og steges de færdige i ovnen på 200 grader i 8-10 min.. Lad dem stå og hvile i mindst 10 minutter før de serveres.

Anret de stegte medaljoner med de øvrige ting. Brug evt. billede som inspiration.

X