Marineret lammemørbrad og olivensauce

Marineret lammemørbrad og olivensauce

12 stk. lammemørbrad
2 spsk. olie
2 fed hvidløg

1 - 2 buketter broccoli

1 kg små kartofler
1 bundt grofthakket persille
œ dl olivenolie
salt og peber


4 persillerødder
4 fed hvidløg
4 kviste timian
2 dl vand
50 g smør
salt og peber

1 knoldselleri
2 dl piskefløde
salt og peber

Olivensauce:
40 Kalamata oliven
1 lille løg
1 fed hvidløg
1/2 rød peberfrugt
4 ansjosfileter
1/4 dl citronsaft
1/4 dl vand
1 dl olivenolie
salt, peber

Skræl persillerødderne og skær dem igennem på langs. Læg dem i en kold stegepande med skærefladen ned af. Skær de upillede hvidløgsfed igennem og læg dem ved. Tilsæt timian, vand, smør, salt og peber og dæk panden til med sølvpapir. Sæt panden på varmen og lad den komme i kog. Når den har kogt i 2 minutter tages sølvpapiret af. Lad panden koge videre til vandet er væk og persillerødderne begynder at stege. Når de har en flot gylden farve er de færdige.

Kog kartoflerne med pillen på. Hæld vandet fra når kartoflerne er møre. Tilsæt olie, persille, salt og peber og rør i kartoflerne med en grydeske til de knuses let. Hold dem varme til serveringen. 

Skræl knoldsellerien og skær den i mindre stykker. Kog den vand med salt til den er helt mør. Kom fløden i en gryde og kog den til den er reduceret til de halve. Hæld sellerien på en sigte og præs med et viskestykke alt vandet ud af den. Læs sellerien i en blender og blend den helt ud. Tilsæt den kogte fløde, salt og peber og blend den igen.

Olivensauce: Pil stene ud af olivenen og hak kødet fint. Hak løg, hvidløg, ansjosfileterne og peberfrugten fint. Svits løg og hvidløg til det tager farve. Tilsæt resten af ingredienserne og lad det simre i 1 minut.

Skær senen af lammemørbradene og gnub dem med presset hvidløg. Varm olien op på en pande og steg mørbradene på alle sider. De skal ikke stege meget mere end tre minutter i det hele. Lad dem ligge og hvile lidt inden serveringen.

Skær kødet i skiver på skrå og anret dem med de rørte kartofler, olivensauce, persillerødder, sellericreme og broccoli kogt i vand med salt.

X