Kartoffeltærte med parmaskinke

Kartoffeltærte med parmaskinke

Kartoffeltærte med parmaskinke
4 - 6 pers.

1 kg kartofler
600 g blancheret spinat presset fri for vand
1 lille løg
1 fed hvidløg
3 æg
4 dl fromage blanc
100 g revet mager ost
2 spsk sød chilisauce
1/2 spsk revet ingefær
1 spsk olie

6 skiver Parmaskinke eller Bresaola

Kog og pil kartoflerne. Skær dem i 1/2 cm tykke skiver. Hak spinaten groft med en kniv. Pil og hak løg og hvidløg og svits dem i en gryde. Tilsæt spinaten og svits til det er gennem varmt. Tag gryden af og lad det køle ned. Tilsæt æg, fromage fraice, 2/3 dele af osten, chillisauce og ingefær. Rør det godt sammen. Smør en rund springform med olie og læg et lag kartofler i bunden. Dæk kartoflerne med et lag spinat og læg et nyt lag kartofler. Fortsæt til formen er fyldt og slut af med et lag kartofler. Drys det sidste ost på og bag tærten i ovnen p75 grader i 1 time.
Server med salat og bresaola.

X