Krydret havtornsirup

Krydret havtornsirup

Ca. 1 l

4 citroner - usprøjtede
4 lime - usprøjtede
2 stænger vanilje
1 kg havtorn
6 stjerneanis
2 stykker kanel
600 g sukker



Riv skallen af limen og brug en tyndskræller til at skære skallen af 2 citroner. Der må ikke være noget, af den hvide hinde på skrællerne. Pres saften af alle citrusfrugterne. Skær vaniljestængerne igennem og skrab marven ud.
Hæld havtornen i en gryde sammen med citrussaft, anis og kanel og både marv og skaller af vaniljen. Kog det hele op og lad det simre i 10 minutter og sluk igen. Lad det stå med låg på i et par timer, inden det hele hældes i en sigtes. Tag kanel, vaniljeskal og stjerneanis fra og gem det. Brug en dejskraber til at presse væsken ud af bærrene med. Hæld saften tilbage i gryden og tilsæt sukker og citrusskal. Kog saften op og skum urenhederne af. Tilsæt vaniljeskal, kanel og stjerneanis igen og lad saften simre i 15 minutter. Hæld det hele på skoldede glas med løg.  Opbevares i køleskabet, hvor den godt kan holde sig i et par måneder.

Bruges primært til desserter, kager og søde drikke
Er dejligt som saftevand, blandes op ca. 1 – 6 med koldt vand eller danskvand.

X