Stegte kammuslinger

Stegte kammuslinger

Escabeche:

2 gulerødder
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
100 g sukker
2 dl. æbleeddike
ca.10 g pimentespelette eller stærk paprika
Lidt citronsaft
Lidt honning
1 dl. god olivenolie
trøffelolie
2 gulerødder 
lidt trøffelolie
lidt syltet trøffel
lidt dild
12 kammuslinger eller ca. 60-80 g pr. person

4 personer

Escabeche:
Skræl gulerødder, løg og hvidløg og skær dem i mindre stykker. Varm sukkeret op i en gryde til det er karamelliseret og eddiken hældes på. Kog det til karamellen er opløst og tilsæt gulerødder, skalotteløg og hvidløg. Tilsæt evt. lidt vand så det dækker. Kog det hele mørt og blend det helt ud, inden det sigtes. Smag til med salt, peber, citron, pimentespelette og honning. Derefter piskes der 1 dl. olivenolie og lidt trøffelolie i.

De 2 gulerødder skrælles, halveres og skæres i trekanter. Blancher dem i kogende vand med salt og vend dem i trøffelolie, salt og peber. 
Kammuslingerne steges 30-45 sekunder på hver side alt efter størrelse og krydres med salt, peber og hvidløg.
Anrettes med escabeche og pyntes af med en smule plukket dild og syltet trøffel

X