Stegt multe

Stegt multe

Stegt multe med lun salat af artiskok, gulerod og frissé
4 pers

Fisken:
8 stk. multefilet á 80 gr. (med skællet skind)
2 spsk. olie
Garniture:
2 artiskokker½ citron
2 gulerødder¼ frisé salat
2 spsk. Olivenolie
1 spsk. citronsaft
salt og peber
Sauce:
4 bøf tomater
2 dl artiskokvand
2 tsk. tomat pure
4 cl Olivenolie 
½ tsk. sukker
1 spsk. hakket frisk koriander
salt og pebercitronsaft

Garniture:
Bræk stokken af artiskokkerne. Læg dem i en gryde og dæk med vand. Tilsæt salt, saft af citronen og selve citronen. Kog under låg i 15 minutter og lad dem ligge her i til de er afkølet. Tag artiskokken og gem lidt af vandet. Pil bladene af og gem dem. Brug en ske til at grave hårene af bunden med. Kasser hårene og skær bunden ud i strimler.
Skræl gulerødderne og skær dem ud i strimler. Pluk salaten ud i mindre stykker. 
Varm olien på en pande og svits gulerødderne heri. Tilsæt artiskok og varm det igennem. Lige før servering vendes salaten i og der smages til med citronsaft, salt og peber.

Sauce:
Skold tomaterne og pil skindet af. Skær dem igennem og fjern kærnerne. Skær tomatkødet ud i terninger. Artiskokvandet koges ned til det halve. Halvdelen af tomatkødet tilsættes og det koges i 5 min. Tilsæt sukker og tomatpure og kog op. 
Vend resten af tomatkødet, koriander og olivenolien i. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Fisken:
Steg multen, med skindet ned af, på en Tefal pande. Steg evt. til sidst et halvt minut på kød siden.

Anretning: 
Læg den lune artiskokblanding på midten af tallerkenen. Læg 2 stykker multe oven på. Læg de lune artiskokblade rundt om og læg tomat saucen på.

X