Ristet rødfisk med aspargesrisotto og citronfume
4 pers.
Aspargesrisotto:
1,5 dl risottoris
2 spsk. hakket skalotteløg
25 gr. smør
1,5 dl hvidvin
2 dl fiskefond
8 grønne asparges
2 spsk. revet parmesan
Salt og peber
4 stk. rødfiskefilet
(med skind á 80 gr.)
1-2 dildkviste
Citronfume:
1/2 l fiskefond
2 dl fløde
1 stk. citrongræs - finthakket
1 tsk. revet citronskal
1 tsk. citronsaft
4 tsk. kold smør
Aspargesrisotto:
Skær de nederste 2-3 cm af aspargesen og kassér dette. Snit resten i 3-4 cm lange stykker. Blancher dem i vand med salt. Sauter ris øg løg i smørret uden at det tager farve. Tilsæt hvidvinen og kog til vinen er reduceret til en fjerdedel. Tilsæt fiskefond og kog risene til der stadig er lidt bid i dem. Træk dem til siden og lad dem stå varmt til der er færdige. Tilsæt aspargesene og parmesanen, rør det sammen og smag til med salt og peber.
Citronfume:
Kog fiskefonden med citrongræs, citronskal og saft til det er reduceret til en tredjedel.
Sigt fonden og tilsæt fløden. Kog ind til en cremet konsistens. Pisk smørret i og smag til med salt og peber.
Steg rødfisken på en Tefal-pande, med skindsiden ned af.
Anretning:
Fordel aspargesrisottoen på 4 tallerkener og læg rødfisken oven på. Hæld citronfumeen rundt om og pynt med dild.