Parmesanstegt rødfisk med asparges og majroer
4 pers.
Tomater:
4 stilke med cocktail tomater
1 kvist rosmarin
2 fed hvidløg
1/2 dl olivenolie
Majroer:
8 små majroer
saft af 3 appelsiner
evt. 1/2 dl vand
1 stjern anis
1 tsk sukker
Asparges og sauce:
30 – 40 grønne asparges
1/2 l piske fløde
salt
Skallen af 1/2 citron
1 spsk hakket dild
Fisken:
8 små fileter af rødfisk uden skind og ben.
2-3 æggehvider
5-6 spsk reven parmesan
Lidt olie til stegning
Dild til pynt
Tomater:
Læg tomaterne i et fad og stænk dem med olien. Hak hvidløgne groft, drys dem over samen med rosmarin. Bag dem i ovnen i ca. 8 timer ved 80°.
Majroer:
Rens majroerne og skær dem ud i mindre stykker. Læg dem i en gryde med anis, appelsinsaft og vand til det næsten dækker. Kog dem i ca. 3 min. til de er møre. Tag dem op, hold dem varme og kog appelsinsaften ind til der er 2 – 4 cl tilbage i gryden. Vend majroerne heri.
Asparges og sauce:
Skær det nederste af aspargesene. Skær skallen af citronen og kog den op i fløden. Tilsæt lidt salt og kog aspargesene i fløden i 3 – 4 min. Tag aspargesene op og hold dem varme. Sigt fløden og kog den ned til er cremet. Tilsæt hakket dild og smag den til evt. med lidt citronsaft.
Fisken:
Vend fiskefileterne i æggehvider og parmesan og steg dem sprøde på en pande i olien.
Krydr dem med salt og anret dem i lag med aspargesene. Læg majroer o tomater på tallerkenen og læg lidt sauce på. Kværn lidt frisk peber ud over.