Hummerskole

Hummerskole

HUMMMERSKOLE

Hummer er noget særligt. De fleste sætter pris på det rød-hvide kød, men mange er uvant med arbejdsgangen, når det levende skaldyr skal forvandles til - måske, vores ynglings ret.  

 

 

Kogemetoden

Slagtemetoden

Hver hummer koges i min. 5 l vand tilsat 250 gr. salt, 50 gr. sukker og krondild. Hummeren lægges direkte ned i den kogende lage - hummeren dør øjeblikkeligt. Læg en våd klud under spækbrættet, så det ikke skrider, og brug en skarp og bredbladet kniv. Fold halen ud og pres hummeren ned mod brættet. Sæt kniven i krydset på rygskjoldet og tryk hårdt ned.
En hummer på 500 gr. koges i ca. 10 minutter. Gryden tages fra varmen og hummeren afkøles i kogelagen. Hovedet flækkes ved at knivens spids presses gennem hovedskjoldet. Derefter kan halen nemt skæres igennem på langs. Flæk hovedet helt igennem, og hummeren dør øjeblikkeligt.
Koralen* (hvis de er nogen) lægges til side. Indmaden og tarmene fjernes. Kødet løsnes fra skallen og kløerne knækkes med en nøddeknækker. Skil krop og det to delte hoved fra hinanden. Koralen*, hvis der er nogen, pilles ud og lægges i en skål.
Så er hummeren klar til servering. Enten som den er,  eller fyldt med alverdens lækkerier. Bræk kløerne af helt inde ved skroget. Hummeren er nu parteret og kan nu bruges på forskellig vis.

 

KORALEN
Hunhummerens endnu ubefrugtede æg

Når man har flækket den kogte hummer, finder man i nogle tilfælde en rød, fast masse lige under hovedskjoldet. Det er koralen - hun hummerens endnu ubefrugtede æg. Koralen er en delikatesse og hvis hummeren ellers er kogt nok, bliver den rød og fast. Skulle hummeren være kogt lidt for lidt vil koralen være mørkegrøn og flydende, og kan så bare fjernes sammen med resten af maven. Bruger man slagtemetoden, er det nemt at få fat på koralen. Den er anvendelig på mange måder. F.eks. kan den i rå tilstand blendes ned i en kogende hummersuppe. Det giver både en dejlig smag og en flot rød farve.

X