Ovngrillet multe med kantareller
4 pers.
Fisken:
4 stk. multefilet á 160 gr. uden skind
4 spsk. hakkede skalotteløg
1 spsk. Revet citronskal
2 spsk. Olivenolie
Salt og peber
Sauce:
6 skalotteløg, pillede og snittede
1 fed hakket hvidløg
2 spsk. Olie
1 dl fiskefond
2 dl fløde
salt og peber
Citronsaft
1,5 dl balsamico
2 spsk. honning (koges ned til tyk konsistens)
Garniture:
200 gr. Haricots Verts
1 spsk. hakket skalotteløg
2 spsk. smør
200 gr. Kantareller
salt og peber
Server med nye kartofler
Sauce:
Skalotteløg og hvidløg sauteres i olien til de er møre. De må ikke tage farve. Tilsæt fiskefond og fløden og kog den igennem. Blend det hele og smag til med salt, peber og citronsaft.
Balsamicosauce:
Balsamicoen koges tyk med honning.
Garniture:
Skær enderne af bønnerne og blancher dem i vand med salt. Svits løgene i halvdelen af smørret. Tilsæt Haricots verts og vend det sammen. Smag til med salt og peber.
Rens kantarellerne og riv dem i mindre stykker. Steg dem i resten af smørret og krydr dem.
Fisken:
Bland løg, citronskal, salt, peber og olie. Læg multestykkerne i en smurt bakke. Kom blandingen oven på multen og bag den i ovnen på 180 g i 5 min. Sæt ovnen på grill og giv den til den er godt gylden.
Anretning:
Læg bønnerne på midten af en varm tallerken. Hæld lidt sauce rundt om. Hæld lidt balsamicosauce oven i. Læg kantarellerne i saucen. Læg et stykke fisk oven på bønnerne og pynt med kørvel.