Gratineret hummer

Gratineret hummer

Gratineret hummer og kammuslinger
4 pers.

2 stk. Hummer på 500 gr.
8 stk. Store kammuslinger
1 stk. Stor artiskok
½ dl Hvidvin
2 dl Vand
Sabayon:
4 spsk. Cremefraiche 38 %
6 stk. Æggeblommer
1 bdt Purløg
2 spsk. Citronsaft
4 stk. Toast

Kogelage:
Hummerne tilberedes efter kogemetoden. (se Hummerskole)
Kødet pilles ud af klørene og halerne og skæres ud i grove tern.
Kammuslingerne dampes i vand og hvidvin med lidt salt og skæres ud i grove tern. Stokken brækkes af artiskokken og den koges i 12 min. i vand tilsat citron og salt. Bladene pilles af og nogle af dem gemmes til at pynte med. Bunden renses for fiber og skæres ud i samme størrelse stykker, som hummerne. 
Cremefraiche, æggeblommer, citronsaft og lidt salt, sættes på varmen i en gryde og der piskes kraftigt til Sabayonen er varm, tyk og luftig. Den afkøles og de hakkede purløg tilsættes. Hummer, kammuslinger og artiskok blandes og fyldes i de tomme hummerskaller. Så overhældes de med sabayonen og gratineres under grillen i ovnen, til de er gyldne. Pas på - der er kun få sekunder fra de begynder at tage farve, til de er færdige.

X