Flettet laks og lange

Flettet laks og lange

Flettet laks og lange med muslinger og purløg
4 pers.

1 kg blåmuslinger
1 dl tør hvidvin
2 dl fløde
1 knivspids safran
1 dl hakket purløg
salt og peber

3-400 g laksefilet
3-400 g langefilet (anden hvid fisk kan bruges)
25 g smør
salt
1 dl tør hvidvin eller fiskebouillon

Tips: Vask og sorter muslingerne. De muslinger som ikke er lukkede og som ikke lukker sig når de bliver banket mod bordet skal kasseres. 
A: Varm en passende gryde op og tilsæt hvidvinen. Når den koger tilsættes muslingerne. Læg låg på og damp dem i 5-10 min. Ryst gryden godt ind i mellem. De muslinger, der ikke har åbnet sig, smides ud. 
Pil muslingerne ud af skallen og hold dem lune. Sigt saften fra muslingerne over i en mindre gryde og tilsæt fløde og safran. Kog ind til det jævner lidt og smag til med salt, peber og citronsaft. Ved serveringen tilsættes purløg og de pillede muslinger.
Få så reelt fiskekød som muligt. Skær det ud i strimler på 10 cm længde og 1 cm tykkelse og brede. Der skal bruges 3-4 strimler laks og 3-4 strimler lange til hver firkant. 
Flet strimlerne til firkanter. Læg dem i en smurt bakke. Pensl dem med smeltet smør, krydr dem med salt og hæld hvidvin ved. Dæk med folie og bag dem i ovnen på 180° i ca. 10 minutter.

Anret fisk og muslinger sammen og server med kogte ris.

X