Rugbrødstærte med abrikoser

Rugbrødstærte med abrikoser

Rugbrødstærte med abrikoser og sprød mandel rulle med vanille creme

6 pers

Rugbrødstærte:
200 g revet rugbrød uden kerner.
150 g sukker
5 æg delt i blommer og hvider
100 g hakket nødder
1 spsk mel
1 spsk maizena mel
1 tsk bagepulver
1 spsk kakao

Vanille creme:
½ l piskefløde
1 spsk sukker
korn af ½ stang vanille
Sprød mandel rulle:
50 g usaltet blødt smør
70 g sukker
30 g honning
20 g mel
50 g mandel flager
Chokoladespåner og mynte til pynt.

Abrikoser:
150 g tørrede abrikoser (udblødt 3 timer i 2 dl vand)
ca. 100 g sukker
saft og skal af 2 citroner
saft og skal af 2 appelsiner
½ stang vanillekorn

Rugbrødstærte:
Æggeblommer og sukker piskes hvidt. Æggehviderne piskes stive. Rugbrød, nødder, mel, maizena, kakao og bagepulver blandes og vendes i æggeblommerne. Vend de stive hvider i og hæld massen i smurte og mel drysset forme. Bag dem ved 200 grader i ca. 25 min. Køl dem af på en rist og tag dem ud af formene. (Kan også bages i en springform. Sæt bagetiden op med 10- 15 min.)

Abrikoser:
De udblødte abrikoser(gem vandet) skæres i stimler og kommes i en gryde med vandet og de øvrige ingredienser. Koges godt sammen og smages evt. til med lidt mere sukker.

Vanille creme:
Fløden piskes stiv med sukker og vanille korn, den skal dog stadig være lidt cremet.

Sprød mandel ruller:
Smør, sukker og honning røres godt sammen. Derefter vendes mel og mandel flager hurtigt i. 
Del mandelmassen i små kugler på størrelse med nødder og bag dem med god afstand på bagepapir i en 160 grader varm ovn i ca. 10 min til de er gyldne. Køl dem lidt af, de skal stadig være lune og bløde, så de kan rulles rundt om en grydeske el. skaftet af et piskeris. Lad dem afkøle lidt inden de tages af. 
Anretning:
Tærte bunden flækkes i 3 og den lægges sammen med abrikoser og vanille creme. Pyntes på toppen med chokolade spåner. Fyld lidt vanillecreme i mandelrullerne og læg dem oven på lidt abrikoser. 

X