Ris a la mande

Ris a la mande

Ris á l´amande
6-8 personer

1 vaniljestang
125 g grødris
1 l sødmælk
½ tsk. salt
3 spsk. sukker

1/2 l piskefløde
150 g ristede mandelsplitter

Kirsebærsauce:
1 glas syltede kirsebær
½ dl Ribena
1 spsk. maizena

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Gem kornene og skallen hver for sig. Skyl risene i koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte. Varm mælken op til kogepunktet og tilsæt ris, sukker, skallen fra vaniljestangen og salt. Lad grøden simre i en lille time under låg og rør i den jævnligt. Hæld grøden over i en skål og pil vaniljeskallen op. Drys grøden med sukker og lad den køle af, gerne natten over. Den skal være køleskabs kold, før den bruges. Pisk fløden til skum. Mos vaniljekornene sammen med lidt sukker og vend dem i den kolde grød sammen med mandlerne og lidt af flødeskummen. Når det er rørt sammen, vendes resten af flødeskummen i.

Hæld Ribenaen i en gryde og rør maizenaen i. Hæld kirsebærrene og lagen i gryden og bring det i kog. Kog det et par minutter til saucen er jævnet. 

X