Petit Four

Petit Four

Petit Four / Konfekt

Små marcipan brød med rosiner og portvin.
Marcipan brød:
250 gr. Marcipan
1 dl. Rosiner 
½ dl portvin
Overtræk:
150 gr. Mørk chokolade
1 spsk palmin
hakket ristet hassel nødder


Sprøde mandelsplitter. 
Giver ca. 30 stk.
Mørdej
60 gr. Blødt smør
45 gr. Flormelis
½ æg
½ tsk. Vanille sukker
120 gr. Mel
Fyld.
25 gr. Smør.
1 ¼ dl piskefløde
25 gr. Honning
200 gr. Mørk sirup
250 gr. Mandel splitter el groft hakkede smuttede mandler.
100 gr. Mørk chokolade
1 spsk. Palmin

Hvide Sarah Bernard kager med Baileys
25 små makroner (gerne bagerens de bedste) 

Creme:
2 dl piske fløde
100 gr. Fint hakket hvid chokolade
lidt Baileys
¼ vanille stang
Overtræk:
150 gr. Hvid chokolade
1 spsk palmin
lidt mørk smeltet chokolade som pynt

Hindbær chokolade trøffel med hvid peber.
200 g Frosne hindbær
250 g mælke chokolade, fint hakket
25 gr. Blødt smør
½ tsk. Stødt hvid peber.

150 gr. Mælke chokolade
1 spsk. Palmin.
Kakao. 

Små marcipan brød med rosiner og portvin.
Marcipan brød.
Læg rosiner og portvin i blød. Gerne et 1 døgns tid. Rosinerne hakkes fint og blandes med marcipanen og evt. resten af portvinen rosinerne har ligget i. Tril dem til små marcipan brød på strøelse med en lille lillefinger. Sættes på en plade og tørre til dagen efter ved stue temperatur. De må ikke dækkes til.
Dyppes i smeltet chokolade og palmin. Sættes på en plade og drysses med nødder inden chokoladen når at sætte sig.

Hvide Sarah Bernard kager med Baileys
Creme: Kog fløden op med den flækkede vanille stang. Hæld det lidt efter lidt over i chokoladen under omrøring. Sigt massen og sæt den på køl, gerne til dagen efter. Smag til med Baileys og pik til en tyk creme. Ikke for stiv for så kan den blive grynet. Kom cremen i en sprøjte pose og sprøjt små toppe på bunden af makronerne. Stil dem i fryseren i 1 times tid. Imens smeltes chokoladen med palmin , pas på det ikke bliver for varmt, max 35 grader. Dyp nu kun cremen i chokoladen i cremen, d.v.s. at du kan holde i makronen. Sættes på en plade til chokoladen har sat sig. Pyntes med den mørke chokolade.

Sprøde mandelsplitter. 
Mørdej: Kom alle ingredienserne, på nær 25 g mel, i en skål og rør, gerne på røremaskine, til en ensartet dej. Tilsæt det sidst mel og rør hurtigt dejen sammen. Formes til en kugle og lægges på køl i 1 time. Rulles ud og lægges i en bradepande (ca. 35 *45 cm). 
Fyld: Kom alle ingredienserne i en gryde og brig det i kog under svag varme og jævnlig omrøring. Kog sagte i ca. 15 min til det er kogt lidt ind og blevet mere som sirup. Køles massen lidt at. Fordel den i bradepanden og sæt den i en 180° varm ovn i ca. 20-25 minutter til den er gylden og mørdejen er gennembagt. Køl den helt af. 
Chokoladen og palminen smeltes i en skål over vandbad. Røres til det til en ensartet masse. Bunden tages ud af bradepanden, kanterne skæres af og den skæres i passende snitter som dyppes ½ i chokolade. Sættes på bagepapir til chokoladen er størknet.
Opbevares i tæt sluttet beholder.

Hindbær chokolade trøffel med hvid peber.
Kom hindbær i en gryde med 2 spsk. Vand. Koges i 5 minutetr. Blendes og sigtes gennem en fin tråd sigte. Den fint hakkede chokolade kommes og der røres til den er helt smeltet. Tilsæt smør i små klumper og peber. Rør til smørret er rørt ud. Stilles på køl til dagen efter. Med 2 skeer sættes massen som æg på en plade beklædt med bagepapir (størrelse som en lille valnød). Sættes i fryseren i 2 timer. Imens smeltes chokolade og palmin i en skål over vandbad. Trøflerne dyppes en efter en i den smeltede chokolade og sættes på bagepapir til det er størknet. Derefter sigtes der et tyndt lag kakao over. Opbevares køligt.

X