Mangosorbet med mangokompot

Mangosorbet med mangokompot

Mangosorbet med krydret mangokompot

4 pers

Sorbet:
2 store, modne mango
1 dl vand
1 dl sukker 
saft af 2 appelsiner
saft af 1 citron

100 g flormelis
1 æggehvide
Mangokompot:
1 mango
2 æbler
1 stang vanilje
1/2 chili
3 spsk sukker
3 spsk citronsaft
1/2 dl vand

Nøddekrokant:
2 spsk hele mandler
2 spsk hele hasselnødder
1 spsk sukkerSorbet:
Skræl mangoerne og skær kødet fra stenen. 
Kog vand og sukker op, køl det af igen og hæld det op i en blender, sammen med citronsaft, appelsinsaft og mangokødet. Blend til det er ensartet. Hæld pureen i en skål og stil den i fryseren i ca. 3 timer. Bland æggehvider og flormelis og pisk det til en helt stiv marengs med en håndmikser. Pisk i den frosne pure og pisk så marengsen ind i pureen. Stil sorbeten på frost igen og husk at tage den ud lidt før den skal bruges. 

Mangokompot:
Skræl mango og æbler og befri dem for sten og kerner. Skær dem ud i mindre stykker og læg dem i en gryde. Skær chilien ud i strimler der er så store at man kan pille dem fra hvis man ønsker det. Vaniljestangen skæres igennem på langs og kornene skrabes ud. Kom vaniljekorn- og skaller i gryden sammen med chilien. Tilsæt vand, sukker og citronsaft. Kog kompotten forsigtig, til det begynder at blive til mos.

Nøddekrokant:
Rist nødderne på en tør pande og drys sukkeret på. Vend det flittigt og når sukkeret karamellisere hældes det hele over på et stykke bagepapir. Når det er afkølet hakkes det med en stor kniv.

Server mangosorbeten oven på nøddekrokanten sammen med kompotten og evt. lidt frugt pure og ristet brioche.

X