Kold kærnemælks mousse

Kold kærnemælks mousse

Kold kærnemælks mousse med bagte rabarber

4 pers
Mousse
2½ kærnemælk
100 g sukker
½ stang vanille
2 æggeblommer
2½ dl piskefløde
3 blade udblødt husblas

Mandel flan.
50 g sukker
25 g fint hakket mandler (mandelmel)
25 g mel
50 g blødt usaltet smør
30 g mandel flager
1½ spsk. honning

Rabarber
1 bt. friske rabarber(gerne vin rabarber)
½ stang vanille
100 g rørsukker
½ dl vand
 

Mousse.
 Kog kærnemælk op med 50 g sukker og den flækkede vanille stang. Pisk æggeblommer let sammen med resten af sukker og hæld det kogende kærnemælk i æggemassen. Kom det hele tilbage i gryden og varm det op til 75 grader under konstant piskning. Tag gryden af varmen og kom det udblødte husblas i. Rør til den er smeltet og sigt over i en skål. Stilles den på køl. Når den er ned på ca. 20 grader vendes stift pisket fløde hurtigt i og moussen kommes i 6 passende portions forme. Stilles på køl i min 3 timer men gerne natten over.
 
 Rabarber.
 Rabarberne skylles grundig og enderne skæres af. Skærs dem i passende stykker (på størrelse med den form moussen er i) og læg dem i et ildfast fad.
 Sukker, vand og den flækkede vanille stang koges hurtig op og hældes over rabarberne, der nu stilles i er 170 grader varm ovn i ca. 10 min. Der må gerne være bid i dem. Køles dem af. Må gerne stå til natten over på køl.
 Saften sigtes fra og koges lidt ind til den bliver sirupsagtig. Bruges som pynt.
 
 Mandel flan.
 Bland alle ingredienserne til en homogen masse. Deles i 6 kugler og sættes på en bageplade med bagepapir. Husk med god afstand da de flyder meget ud.
 Bages dem i ca. 10 min ved 170 grader til de er helt gyldne. Køl dem let af inden de skæres lidt til(hvis de bliver for kolde vil de knække når du skære i dem, de kan lunes lidt i ovnen igen.)
 
 Anretning.
 Løssen moussen let fra formen med en varm kniv og kom den på tallerkenen, læg rabarber oven på og til sidst den sprøde mandel flan. Slut af med den indkogte rabarber sirup og evt. et mynteblad.

X