Kold jordbær consomme

Kold jordbær consomme

Kold jordbær consommé med jordbær-chokoladeis

6 pers

Jordbær/chokolade is
200 gr friske danske Jordbær
100 gr. Flormelis
2 dl. Fløde 9%
korn af ½ vanille
½ tsk. Frisk kværnet hvidpeber
Jordbær consommé:
500 gr. Danske friske jordbær
100 gr. Sukker
½ st. flækket vanille
saft af 1 citron

Consommé:
Skyld og halver jordbærrene, kom dem i en metal skål, tilsæt vanille og drys sukker over. Dæk skålen med film, og sæt den over en gryde med vand der små simre.
Den skal så stå der i 1½ til 2 timer, til jordbærrene har afgivet alt deres saft. Hæld det hele op i en sigte og lad den klare jordbærsaft dryppe godt af. Smag den til med citron og stil den i køleskabet til det er koldt.

Jordbær/chokolade is:
Skyld jordbærrene og skær dem i skiver. Læg dem i fryseren til de er gennemfrosset, det tager ca. 2 timer. 
Kom de frosne jordbær i en foodprocessor med flormelis, vanille og peber og blendt til det er findelt. Tilsæt fløden og kør til det er ensartet. Hældes i forme og stilles i fryseren et par timer.

Anretning
Kom 4 store dybe tallerkner i køleskabet 1 time før serveringen så de er gennemkolde.
Hæld suppen i de kolde tallerkner, kom isen i og pynt evt. med grøn mynte.

X