Kokosterrine med nougat med glaseret ananas og ananas twill

Kokos og ananas

Kokosterrine:

2 dl piskefløde
40 g sukker
60 g glukose
100 g groft kokosmel
2 blade gelatine
100 g nougat
Ananas twill:
1 ananas
3 dl vand
3 dl sukker

Diverse:
Lidt rørsukker til glasering
Is efter eget valg
Evt. mynte

Kokosterrine:
Kog piskefløden ind til det halve. Udblød gelatinen i koldt vand og vrid vandet af den. Den nedkogte fløde tilsættes gelatine, sukker kokos og glukose. Kog massen igennem til den er tyktflydende og glat. For en form med husholdnings film og hæld massen i. Glat den ud med en ske. Smelt nougaten i et vandbad og hæld den over kokosmassen. Stil formen i køleskabet i mindst 4 timer før der skæres skiver af den.

Ananas twill:
Kog vand og sukker i 5 minutter og køl det af. Skær top og bund af ananasen og skær skrællen af den. Skær tynde skiver af det halve af ananasen og dyp dem i sukkerlagen inden de lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt bagepladen i en varmluftovn på 80 grader til skiverne er helt tørre og sprøde. Det kan let tage 5 – 6 timer alt afhængig af hvor tynde skiverne er.

Resten af ananasen skæres i passende stykker uden marven og drysses med rørsukker inden de glaseres under grillen i ovnen. Dette gøres lige inden serveringen.

Server Bountien med glaseret ananas, twill og en kugle is

X