Klatkager med råsyltede brombær

Klatkager med råsyltede brombær

10 – 15 stk

350 g brombær fra frost
150 g rørsukker
reven skal og saft fra 1 lime

500 g kold risengrød
1 æg
3 spsk. hvedemel
50 g smuttede og hakkede mandler
50 g korender
1 spsk. vaniljesukker
2 spsk. sukker
50 g smør

 

Brombær, sukker, limesaft og skal røres sammen og trækker i mindst 4 timer og gerne natten over. Rør jævnligt i dem.

Læg risengrøden i en skål og rør ganske lidt i den. Tilsæt æg, mel, mandler, korender, vaniljesukker og sukker. Vend det rundt til det er samlet. Der skal røres så lidt så muligt. Brun smørret lidt på panden og sat dejen af i små klatter. Steg dem ved ikke for stærk varme til de er brune, vend dem og steg dem på den anden side. Pas på – de brænder let.

X