Chokoladekage Marcel

Chokoladekage Marcel

Opskrift til 1 kage.

200 g mørkchokolade
125 g smør
2 dl pasteuriserede æggeblomme
125 g flormelis
3 dl pasteuriserede æggehvider

Læg smør og chokolade i en skål og smelt det i et vandbad.

Pisk æggeblommer og flormelis til det er hvidt og stift. Pisk æggehviderne stive.
Tag skålen med det smeltede smør og chokolade af vandbadet, og rør det sammen.
Vend de piskede æggeblommer i. Vend de piskede æggehvider i lidt af gangen.
Smør en springform i bunden – ikke på siderne. Hæld 2/3 del af massen i og bag den på 175 grader i ca. 40 minutter. 
Tag kagen ud og lad den afkøle. Kagen vil nu falde sammen på midten.
Hæld resten af massen oven i og stil kagen i køleskabet i mindst et par timer.

Server kagen som den er, til en kop kaffe, eller server den som dessert med lidt frisk frugt eller bær til. Drys den evt. med lidt flormelis.
1 dl = ca. 6 æggeblommer
1 dl = ca. 4 æggehvider

X