Bagte æbler med kanel

Bagte æbler med kanel

4 pers

4 æbler
4 spsk. sukker
2 spsk. stødt kanel
30 g smør
Fyld:
150 g marcipan
2 spsk. sukker
75 g smør
½ tsk. stødt kanel

4 spsk. skårede og ristede mandler
½ l vaniljeis
3 cl portvin
Mynte

Fyld:
Rør sukker, marcipan, kanel og blødt smør sammen til en ensartet masse.
Skræl æblerne, og stik kernehuset ud. Bland kanel og sukker og rul æblerne her i. Sæt æblerne i et smurt ovnfast fad og fyld dem med marcipanfyldet og pensl dem med smeltet smør. Bag dem i ovnen på 180 grader i ca. en halv time. Mandlerne ristes på en tør pande til de er gyldne. Sæt isen i køleskabet en halv time før den skal bruges. Anret æblerne sammen med isen og stænk portvin på. Drys mandlerne på.

X