3 slags chokolademousse med creme brulee

3 slags chokolademousse med creme brulee og friske jordbær

3 slags chokolademousse med creme brulee og friske jordbær

6 pers

Chokolademousse
50 g mørk chokolade
2 æggeblommer 
15 g sukker 
1,25 dl piskefløde

150 g lys chokolade
2 æggeblommer 
15 g sukker 
1,25 dl piskefløde

200 g hvid chokolade
2 æggeblommer 
15 g sukker 
1,25 dl piskefløde

6 spsk. solbær syltetøj
Creme Bruille
1 vanillestang
100 g melis
4 pasteuriserede æggeblommer
¼ l sødmælk
¼ l piskefløde
25 g Rørsukker til glasering

Lidt mynte til pynt

Chokolademousse
Brug denne fremgangsmåde til alle tre mousser. 
Hak chokoladen fint og kom den i en metalskål. Sæt skålen i vandbad indtil chokoladen er smeltet. Pisk æggeblommerne hvide og luftige med sukkeret.
Hæld den smeltede chokolade i de piskede æggeblommer og pisk. Pisk piskefløden til skum og vend den hurtigt, men grundigt i chokoladeblandingen.

Hæld mousserne op i champagneglas. Læg én spsk. solbær syltetøj oven på og sæt dem i køleskabet i nogle timer inden servering. 

Creme Bruille
Pisk æggeblommer, sukker og vanilje sammen i en gryde.
Rør mælk og fløde sammen og pisk æggene i. Varm det op under konstant omrøring til det når 85 grader. Køl det ned igen imens der røres. Derefter hældes massen i  forme eller tallerkner og bages i ca. ½ time ved 100 grader. 

Sæt formene på køl natten over. Ved servering drysses de med rørsukker og sukkeret karamelliseres hurtigt med en bunsenbrænder til de er gylden

X