Valnøddeboller

Valnøddeboller

Valnøddeboller
10 – 15 stk

25 g gær
3 dl lunt vand
1 tsk. fint salt
1/2 dl mørk sirup
1 tsk. kulør
50 g smør
400 g hvedemel
75 g grahamsmel
150 g hakkede valnøddekerner

 


Hæl vandet i en skål og opløs gæren i det. Tilsæt salt, sirup, kulør, smør og begge slags mel. Gem lidt hvedemel til at justere med. Rør det sammen i skålen, hæld det ud på bordet og ælt dejen til den er glat og smidig. Ælt valnødderne ind i dejen, men gem lidt til drys. Læg dejen tilbage i skålen. Dæk den til og lad den hæve i 1/2 time på et lunt sted. Hæld dejen ud på bordet igen. Tryk den lidt sammen og skær den ud i 10 – 15 firskanter der sættes på en bageplade med bagepapir. Dæk dem til og lad dem hæve i 1/2 time. Pensl bollerne med vand, drys de sidste valnødder på og sæt dem i en varm ovn på 200° i ca. 20 minutter. 

X