Fastelavnsboller med flødeskum

Fastelavnsboller med flødeskum

10 - 12 stk.

50 g gær
½ dl lun mælk
60 g sukker
2 æg
325 g mel
200 g margarine

1 sammenpisket æg til pensling
2 spsk perlesukker

3 dl piskefløde pisket til skum
Flormelis til drys

Rør gæren ud i mælken sammen med sukker og æg. Rør melet i og ælt dejen sammen. Rul dejen ud på et melet bord så den danner en firkant på 1 cm tykkelse. Skær margarinen i tynde skiver og kom den på 2/3 dele af dejen. Fold dejen sammen i tre lag og rul den ud til samme størrelse igen. Fold den sammen i tre lag igen med på den anden lad og rul den ud igen. Fold sammen endnu en gang og rul den ud igen. Skær den op i 10 – 12 stykker. Form dem til boller og sæt dem på et stykke bagepapir. Lad dem hæve tildækket i 2 – 3 kvarter til de har dobbelt størrelse. Pensl dem med æg, drys dem med perlesukker og bag dem i ovnen på 200 grader i 12 – 15 minutter.
Når de er afkølet skæres de igennem, fuldes med flødeskum og drysses med flormelis.

 

X